Robert Amsterdam a anunțat difuzarea în SUA a unui film despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Robert Amsterdam a anunțat difuzarea în SUA a unui film despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene

21:22, sâmbătă, 6 iulie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Filmul prezintă interviuri cu experți și victime ale persecuției BOUkr din partea statului, inclusiv cu soldați ai Forţelor Armate Ucrainene și jurnalişti.

Avocatul american al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOUkr), Robert Amsterdam, a anunțat pe 3 iulie pe Twitter că pe anumite canale de televiziune din Statele Unite va fi difuzat un film despre persecuția ilegală a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, realizat de firma sa de avocatură Amsterdam & Partners LLP.

Potrivit acestuia, filmul explorează problema acută a respectării drepturilor omului în Ucraina, în legătură cu persecuția ilegală de către stat a Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Filmul conține interviuri cu experți și victime, inclusiv cu soldați enoriași ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene care își riscă viața în prima linie în timp ce propriul lor guvern le atacă și le distrug bisericile, închid preoții sub acuzații false și îi hărțuiesc pe credincioși pentru a-și câștiga simpatia elementelor de extremă dreapta”, Amsterdam a comentat videoclipul.

Avocatul internațional a subliniat că misiunea sa constă în apărarea libertății religioase: „Trebuie să punem capăt acestor încălcări ilegale ale drepturilor omului consacrate în proiectul de lege 8371”.

Sursa: https://spzh.live/ro/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com