Header image

Roma: În şcolile din districtul Garbatella, profesorii trebuie să înlocuiască termenii de „mamă” şi „tată” cu „părinte 1” şi „părinte 2”

13:38, sâmbătă, 18 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Decizia aparţine Consiliului Circumscripţiei VIII, care a aprobat prevederea propusă de PD, SEL şi Lista Civica Marino asupra modificării şi actualizării terminologiei parentale folosită în mod obişnuit în şcoli.

Într-o notă ataşată, reprezentantul circumscripţiei Andrea Catarci, Anna Rita Marocchi, membră a organizaţiei „Şanse egale”, şi consilierul delegat al READY, Flavio Conia, au declarat:

“Termeni ca „mamă” şi „tată”, de foarte multe ori devin anacronici într-un context în care numărul familiilor lărgite sau cu părinţi homosexuali este în creştere. Mulţumim consiliului circumscripţiei pentru nenumăratele dovezi de atenţie pe care Circumscripţia VIII le manifestă faţă de temele care privesc familiile curcubeu şi noile drepturi ale cetăţenilor.”

Bineînţeles că decizia a stârnit numeroase polemici, atât în rândul profesorilor cât şi a politicienilor.

Vicepreşedintele Consiliului de circumscripţie Simone Folglio (NcD) a declarat:

„Astăzi, consiliul a votat un document prin care s-ar dori dispariţia cuvintelor „mamă” şi „tată”. Folosind terminologia de „părintele 1” şi „părintele 2” vom susţine şi mai mult pretenţiile propagandistice ale partidelor de stânga, care guvernează circumscripţia de mai bine de 20 de ani. Pentru noi, familia bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie rămâne stâlpul societăţii, iar instituţiile ar trebui să o susţină prin acţiuni concrete.”

Împotriva acestei decizii a luat atitudine şi fostul primar Gianni Alemanno:

„Este acelaşi atac ideologic al stângii progresiste care nu mai reuşeşte să înfrunte problemele sociale şi îşi găseşte refugiul în distrugerea tradiţiei noastre catolice şi italiene.”

sursa stiripentruviata.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com