Header image

Rugăciune anti-gay în centrul Chișinăului! Mitropolia Moldovei amenință cu proteste

23:35, vineri, 17 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Capul bisericii ortodoxe de la Chișinău Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir amenință cu proteste în cazul în care conducerea țării nu va anula legea antidiscriminare și va interzice parada gay de la Chișinău. De asemenea, Mitropolitul Vladimir cere și schimbarea legii despre cultele bisericii.

Duminică ne vom ruga dis-de-dimineata, pe la orele 7 , la rugaciuni vom adăuga și  cuvinte ingrijorare ce ține de minoritățile sexuale.

La  9:20 în fată catedralei toti preoții și enoriașii se vor întruni la o  rugaciune  în grup.

Apoi la monumentul Ștefan Cel Mare și Sfânt, sper sa invităm conducerea țării pentru a le adresa o declarație din partea sinodului în care cerem anularea legii antidiscriminare și schimbarea legii despre cultele bisericii.

În cazul în care nu ne vor fi satisfăcute doleanțele vom protesta pasnic. Creștinii noștri sunt gata sa se opună pe tot teritoriul Moldovei, a declarat slujitorul domnului.

Anterior Mitropolia Moldovei a declarat că pe 19 mai biserica sărbătorește și duminica Sfintelor femei mironosițe, eveniment ce nu poate fi profanat de acțiunile unui grup minoritar.

Reprezentanții GenderDoc-M au declarat că se poartă discuții cu comisarul de poliţie despre măsurile de securitate iar  traseul paradei gay va fi anunțat abia duminică din motive de securitate.

Sursa: http://deschide.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com