RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL APOSTOL ONISIM - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL APOSTOL ONISIM

19:30, miercuri, 28 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Apostole Sfinte Onisim, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greșeli sufletelor noastre.
Fiind luminat, Apostole Onisim, cu Dumnezeiescul și Strălucitul har al Mântuitorului, izbăvește sufletul meu cel întunecat, rugând pe Hristos, Iubitorul de oameni Dumnezeu, fericite.
Dumnezeiesc lucrător de cele sfinte te-ai arătat, preafericite și cu Dumnezeiescul Duh cu adevărat strălucind, pretutindeni ai alergat, vestind pe Hristos cu evlavie, de Dumnezeu fericite.
Pe Mielușelul și Păstorul și Izbăvitorul văzându-L Înălțat pe Cruce, Mielușeaua se văita vărsând lacrimi și striga cu amar: lumea se bucură luând mântuire, dar inima mea arde văzând Răstignirea Ta, pe care o rabzi din milostivirea milei, Îndelung Răbdătorule, Doamne; Cel Ce ești Adâncul milei și Izvorul Cel Nedeșertat, milostivește-Te și dăruiește iertare de greșeli, celor ce cu credință laudă precum se cuvine Dumnezeieștile Tale Patimi. Amin!
***
Pe data de 15/ 28februarie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește Sf. Apostol Onisim.
Sf. Apostol Onisim a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului și ucenicul Sfântului Apostol Pavel.
La bătrâneţe Sfântul Onisim a ocupat scaunul episcopal la Efes, după Sfântul Apostol Timotei.
În vremea împărăţiei lui Traian (89-117), Sfântul Onisim a fost arestat șli judecat în faţa eparhului Tertul. După o vreme, Sfântul Onisim a fost bătut cu pietre, iar capul i-a fost tăiat cu sabia. Trupul său a fost luat de o creștină care l-a pus într-o raclă de argint și l-a înmormântat.
Contact Form Powered By : XYZScripts.com