Header image

Rusia ridică o statuie monumentală a lui Hristos, pe Muntele Heruvimilor, vizibilă chiar şi din ţările din jur

12:10, luni, 21 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Trimişii Bisericilor Ortodoxe din Rusia şi Ucraina au înălţat o statuie monumentala a lui Hristos, in partea superioara a Muntelui Heruvimilor, în oraşul sirian Saidnaya. Statuia simbolizeazăsperanţaşi pacea, conform unei informaţii oferite ascultătorilorsăi de radioul Vocea Rusiei. Academia Teologică din Moscova, care a fost curator al proiectului, a raportat că acest monument ar trebui să devină un simbol al speranţei tuturor creştinilor, de încetare a oricărorvărsări de sânge în Siria.

Reprezentarea lui Hristos, cu gestul binecuvântării, este amplasată pe traseul de pelerinaj istoric din Constantinopol spre Ierusalim, la o înălţime de 2.100 de metri“, au spus curatorii. Sculptura poate fi văzută chiar şi din Liban, Iordania, Palestina şi Israel”.

Instalarea monumentului a fost legată de sărbătoarea ortodoxă a mijlocirii Maicii Domnului şi sărbătoarea musulmană Kurban Bayram.

Pe parcursul celor trei zile, cât timp lucrările erau în curs de desfăşurare, părţile aflate în conflict au suspendat operaţiunile militare în zonă şi au asistat la instalarea statuii, care a fost numită “Am venit pentru a salva lumea“, conform unor declaraţii ale reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Ruse.

Monumentul a fost realizat graţie Fundaţiei ruseşti “Moştenirea Spirituală a Sfântului Pavel”, cunoscută pentru proiectele sale de caritate în Orientul Mijlociu, conform unui raport al VoR.

Sursa: http://www.lonews.ro/stiri/arhitectura-imobiliare/5430-siria-rusia-ridica-o-statuie-monumentala-a-lui-hristos-pe-muntele-heruvimilor-vizibila-chiar-si-din-tarile-din-jur.html#sthash.451t4tPo.dpuf

Contact Form Powered By : XYZScripts.com