Rușinea de a-L mărturisi pe Dumnezeu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Rușinea de a-L mărturisi pe Dumnezeu

22:47, joi, 15 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Nu te rușina să Îl mărturisești pe Domnul Iisus Hristos drept Fiul lui Dumnezeu Care S-a întrupat și a răscumpărat prin moartea Sa pe cruce – prin învierea și înălțarea Sa – intrarea noastră în Împărăția Cerurilor.

Dacă te rușinezi și el se va rușina de tine ,,când va veni întru slava Sa și a Tatălui, împreună cu sfinții îngeri”.

Acum , în societate a ieșit moda să nu se vorbească nicidecum despre Domnul și de mântuire, în vreme ce cândva numai despre aceste lucruri scumpe era vorba.

E mai ușor de vorbit despre lucrurile la care îți stă inima. Oare nu cumva oamenilor a început să le stea mai puțin inima la Domnul? Judecând după lucrurile despre care vorbesc, așa trebuie să fie. Unii nu știu defel de Dânsul, alții sunt reci față de El; temându-se să nu dea peste unii ca aceștia, nici cei ce au căldură față de Domnul nu aduc vorba despre Dânsul, iar clerul de asemenea tace.

Rezultatul: Domnul Mântuitorul și lucrarea noastră de căpetenie – mântuirea – au fost tăiați de pe lista subiectelor de discuție acceptate în societate. Dar ce, veți spune, nu se poate vorbi decât despre asta? De ce numai despre asta? Despre toate se poate vorbi dintr-o asemenea perspectivă încât discuția să fie pătrunsă de duhul lui Hristos.

Atunci îți vei putea da seama dacă stai de vorbă cu un creștin sau cu un păgân; iar acum nu poți să-i deosebești nici după ce spun, nici după ce scriu.

Citiți toate jurnalele, despre ce nu se scrie acolo? Însă vreo povestire creștinească numeni nu are poftă să spună. Sofisticate vremuri.

Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an, Sf. Teofan Zăvorâtul, Ed. Sophia, Buc. 1999

Contact Form Powered By : XYZScripts.com