S-a încheiat vizita canonică a Preafericitului Patriarh Kiril în Mitropolia Moldovei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

S-a încheiat vizita canonică a Preafericitului Patriarh Kiril în Mitropolia Moldovei

23:59, luni, 9 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Astăzi Preafericitul Patriarh Kiril și-a încheiat vizita canonică în Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, începută la șapte septembrie a.c.

În această perioadă, Întâistătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a participat la festivitățile prilejuite de cei 200 de ani de la întemeierea Eparhiei de Chișinău, a vizitat Mănăstirea Căpriana, unde a săvârșit o litie la mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, s-a întâlnit cu conducerea de vârf a țării și a efectuat o deplasare în Eparhia de Tiraspol și Dubăsari.

Astăzi, în timpul briefingului susținut în sala pentru delegații oficiale a Aeroportului Internațional Chișinău, Preafericitul Patriarh Kiril a mulțumit Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, Episcopilor din cadrul Mitropoliei, conducerii statului și poporului binecredincios pentru primirea cordială și pentru bucuria de a se ruga împreună cu creștinii Moldovei pentru pace, liniște și dragoste întru Mântuitorul Hristos.

Luându-și rămas bun, Preafericirea Sa a binecuvântat țara noastră, urând tuturor să rămână dârzi întru Adevărul nemuritor al Ortodoxiei.

Mai târziu, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir și Preasfințitul Episcop Savva de Tiraspol și Dubăsari au răspuns la întrebările jurnaliștilor, negând speculațiile din presă despre tentativele de dezbinare din cadrul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și scopul „politic” al vizitei Patriarhului Kiril.

Vlădica Vladimir a subliniat faptul că vizita Preafericitului Patriarh Kiril a fost una strict religioasă, fără amestec în viața politică a țării, iar orice zvonurile contrare, au fost lansate numai din reavoință.

sursa mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com