Header image

Să biruim frica prin credință și dreaptă trăire

23:05, joi, 24 noiembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Nu trebuie sa ne temem! Dacă ne temem am pierdut viața, am pierdut esența. De aceea frățiile voastre v-ați botezat, v-ați îmbrăcat în Hristos și în Hristos trebuie să trăim. Ce înseamnă Hristos: suferința, viața Crucii.

Când vine vorba despre o distrugere a noastră a creștinătății, va atacadesigur întâi matca: vor lua mănăstirile, pentru că de aicea se emană tot (credința și dreapta învățătură). Occidentuluili s-au luat icoana, s-a luat Sfânta Cruce, le-au luat mănăstirile și au rămas acum în haosul în care trăiesc, în sectarism, în budism, în hinduism și în toate credințele străine.

De aceea frățiile voastre avem un singur scop: Să ne mântuim! Scopul mântuirii vine din străduința noastră: dobândirea harului Sfântului Duh, prin trăire și prin nevoință.

Este bună cultura, dar să știți că este și o parte otrăvitoare. Nu suntem pregătiți pentru a preîntâmpina acest flagel, această iscusință drăcească care este în școala noastră. Chiar și marii sfinți au învățat în școlile păgâne, și nu era chiar așa de diabolică (școala) cum e în veacul nostru (secolele XX și XXI).

Credincioșii nu au nevoie de savanți acum, e plină lumea. Au nevoie de oameni sfinți, au nevoie de trăitori, oameni care să atragă harul lui Dumnezeu. Și ce ni s-a mai luat acuma în viața noastră, ni s-au luat copiii, dragii mei! Acuma sunt decimați copiii aceștia, și nu mai sunt(prin avort).

Dacă ați văzut, acum sunt nevoile acestea, dar la ora actuala nu trebuie nimic mai mult decât să avem unitate între noi, să ne formăm o legătură care să poată rezista oarecum împotriva blocului acestuia rău care vine peste noi.

Unitatea dintre noi, nu vine decât printr-o dragoste desăvârșită, printr-o rugăciune deplină și printr-o ascultare.

Adaptat: Teolog Focșa Pavel

Sursa: „Vin vremuri groaznice, dar să nu vă temeţi!” Marele Duhovnic Justin Pârvu de la Mănăstirea. Petru Vodă – înregistrare video din data de 06.09.2003.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com