Să împrumutăm mâinile noastre lui Dumnezeu și să zidim împreună ! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Să împrumutăm mâinile noastre lui Dumnezeu și să zidim împreună !

14:24, luni, 4 decembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Continuă lucrările de construcție a unei biserici-capele pe teritoriul Spitalului de Urgență din Chișinău, în cinstea Sfântului Spiridon, Episcopul Trimitundei.

Acest sfânt lăcaș se înalță din dorința cadrelor medicale, a bolnavilor, cu scopul de a completa actul medical și a oferi persoanelor internate în acest spital un real sprijin duhovnicesc. Or, omul în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

După trei luni de muncă a fost finisată temelia viitoarei biserici; a avut loc turnarea coloanelor carcasei de rezistență. Iar, în perioada ce urmează se intenționează zidirea cu cărămidă roșie.

Pe parcursul lunii noiembrie, 24 palete cu cărămizi roșii, așa cum îi plac Sfântului Spiridon au fost aduse la temelia bisericii, 2,5 tone de ciment, 2 mașini de nisip și alte materiale necesare pentru a începe zidăria.

În data de 28 noiembrie, o echipă de patru zidari a început cu Doamne ajută să zidească pereții.

Pentru a continua lucrările mai este nevoie de bare și sârme de oțel pentru coloane, beton armat, ciment, nisip, pietriș și alte materiale de construcție.

În acest sens, venim cu rugămintea către oamenii de bună credință de a contribui după putința fiecăruia la zidirea unui nou Altar de rugăciune închinat marelui sfânt al Ortodoxiei – Spiridon, Episcopul Trimitundei, Făcătorul de Minuni.

Un ctitor de biserică pune în mişcare un mecanism imens de energie şi de forţă, de dăruire şi de dragoste, de suflet şi de voinţă. O pomenire a unui ctitor este veşnică, pentru că în slujba veşniciei este lucrarea lui“. (IPS Teofan Savu – Mitropolit al Moldovei și Bucovinei)

Vă îndemnăm creștinește, să împrumutăm mâinile noastre lui Dumnezeu și să ctitorim împreună acest sfânt lăcaș, căci fericiţi sunt cei care zidesc Casă Domnului.

Pentru rugăciunile Sfântului Ierarh Spiridon, Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-ne pe noi! Mulțumim și ne rugăm pentru toți cei care jertfesc din puținul lor…

Cerem şi în continuare sfintele rugăciuni şi ajutorul creștinilor, astfel ca lucrările de construcţie a bisericii să fie duse la bun sfârşit.

 

Cu dragoste frățească, respect, prețuire și alese mulțumiri,

Preot Mihail Bortă, paroh al bisericii în construcție Sf. Ierarh Spiridon

tel. +373 68559904; E-mail: [email protected]

Comunitatea ortodoxă „Sf. Ierarh Spiridon” de pe lângă Spitalul de Urgență din Chișinău. Certificat de înregistrare eliberat de Ministerul Justiției la data de 13.07.2017. Adresa juridică: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă, nr. 1

* * *

DONAȚII BENEVOLE PENTRU CONSTRUCȚIA BISERICII “SF. IERARH SPIRIDON”

Rechizitele bancare pentru efectuarea plăţilor în LEI MOLDOVENEŞTI

Banca Beneficiară:
FINCOMBANK S.A. Filiala Nr. 01
Chisinau, Moldova

Beneficiar:
IBAN code: MD42FT222410100005141498
C.R.P.H. „SFINTUL IERARH SPIRIDON”
IDNO : 1017620003639

* * *

Rechizitele bancare pentru efectuarea plăţilor în EURO

Bancă corespondentă:
Raiffeisen Bank International AG,
Viena, Austria
SWIFT code: RZBAATWW, Acc. 001-55.085.039

Banca beneficiară:
FINCOMBANK S.A.
Chisinau, Moldova
SWIFT code: FTMDMD2X

Beneficiar:
IBAN code: MD80FT222410100005141978
C.R.P.H. „SFINTUL IERARH SPIRIDON”

* * *

Rechizitele bancare pentru efectuarea plăţilor în DOLARI SUA

Bancă corespondentă:
The Bank of New York Mellon, New York
SWIFT code: IRVTUS3N
ABA 021000018
correspondent account: 890-0067-810

Banca beneficiară:
FINCOMBANK S.A.
Chisinau, Moldova
SWIFT code: FTMDMD2X

Beneficiar:
IBAN code: MD23FT222410100005141840
C.R.P.H. „SFINTUL IERARH SPIRIDON”

* * *

DONAȚII online prin intermediul sistemului de plăți online PayPal: 

paypal.me/BMihail (Preot-paroh Mihail Bortă, tel. + 37368559904)

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com