Header image

Să ne rugăm pentru victimele catastrofei de la Cernobâl!

14:23, miercuri, 21 aprilie, 2021 |

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove vine cu un îndemn la rugăciune pentru credincioșii drept-măritori care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobâl.

La 26 aprilie se împlinesc 35 de ani de la acest tragic eveniment care a curmat mii de vieți, iar până astăzi suferă familiile celor care au participat la lichidarea acestei catastrofe. Astfel, pentru această dată comemorativă AO ”Societatea Cernobâl din Moldova” va organiza mai multe manifestații atât la Complexul sculptural dedicat victimelor catastrofei din capitală, cât și în alte centre raionale din republică.

Slujitorii și nevoitorii din cuprinsul Mitropoliei sunt rugați să înalțe în această zi sfinte rugăciuni atât pentru odihna celor care deja au trecut la Domnul, cât și pentru cei care suferă în urma acestei catastrofe.

La lichidarea consecinţelor acestei catastrofe au participat circa 3500 de cetăţeni ai Republicii Moldova, iar conform datelor din 1 martie 2021 au decedat 1042 de participanți. Din cei 1843 aflați în viață, 1794 sunt invalizi.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com