Header image

Sărbătoarea floriilor la Truşeni

18:44, duminică, 13 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

Creştinii ortodocşi au sărbătorit astăzi Floriile. Această sărbătoare ne aminteşte de intrarea lui Iisus în Ierusalim înainte de săptămâna patimilor. Pentru creştinii din comuna Truşeni această zi a avut o însemnătate dublă şi asta pentru că localnicii au asistat la sfinţirea unui clopot de trei tone şi jumătate. Oamenii spun că acest clopot este foarte important pentru întreagul sat.

Duminica Floriilor este cea mai importantă sărbătoare dinaintea Paştelui. Atât cei care poartă nume de floare, cât şi creştinii care vor să fie ocrotiţi întregul an au mers în această zi la biserică pentru a asista la Sfânta Liturghie. Zeci de credincioşi din comuna Truşeni au venit astăzi la biserică cu ramuri de salcie care au fost sfinţite şi pe care le vor pune la icoane. Oamenii spun că astfel vor fi ocrotiţi şi vindecaţi de boli.

Sărbătoarea Floriilor marchează şi renaşterea naturii, iar creştinii care au postit au dezlegare la peşte şi vin.

Pe lângă faptul că s-au rugat, oamenii au asistat şi la sfinţirea celui mai mare clopot adus recent la biserică. Creştinii au stat la coadă ca să tragă acest clopot în speranţa ca dorinţele lor să se împlinească.

Clopotul de la Truşeni este al doilea ca greutate din întreaga ţară, după cel de la biserica din Chiţcani. Până acum, în locaşul de cult dangătul se auzea din nişte difuzoare, iar de astăzi, credincioşii vor fi chemaţi la biserică de un clopot turnat din cupru, plumb şi argint. Acesta a fost donat din partea unor creştini din Rusia.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com