Header image

Sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului și a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare consemnată la Soroca

14:13, vineri, 14 ianuarie, 2022 |

La data de 14 ianuarie, când Biserica prăznuiește Tăierea împrejur a Domnului, pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și începutul noului an calendaristic (stil vechi), PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a slujit împreună cu clericii Catedralei episcopale și enoriașii prezenți la Sfânta Liturghie în biserica centrală a orașului Soroca, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

În cuvântul de învățătură rostit, Episcopul Ioan a vorbit despre semnificațiile Tăierii împrejur cea după trup a Domnului Iisus Hristos.

De asemenea, Preasfinția Sa a prezentat aspectele de căpătâi ale vieții și activității marelui ierarh capadocian, Sfântul Vasile cel Mare, care a rămas și este un model de viețuire și lucrare duhovnicească pentru întreaga creștinătate.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Sorocii a oficiat slujba Te Deum-ului de Anul Nou și a transmis urarea de „La mulți ani” tuturor credincioșilor. De asemenea, respectând tradiția, PS Ioan, împreună cu preoții slujitori au semănat credincioșii.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com