Header image

Sataniştii americani vor o statuie a diavolului în cel mai creştin stat din SUA

16:41, miercuri, 8 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Un grup de satanişti americani plănuieşte să instaleze o statuie de peste doi metri care îl înfăţişează pe Satana chiar în faţa Capitolului din statul Oklahoma, unde există deja un monument cu Cele Zece Porunci din Biblie.

Templu Satanic, o grupare a sataniştilor din New York, a depus deja documentele pentru obţinerea autorizaţiei de a realiza o statuie care îl înfăşişează pe Satana, sub forma lui Bafomet (demonul cu cap de capră, aripi şi corp de om). Sataniştii au prezentat schiţa oficială a statuii, înfăţişându-l pe Bafomet într-o pentagramă, înconjurat de copii care zâmbesc. „Monumentul a fost gândit pentru a reflecta opiniile sataniştilor din Oklahoma City, dar şi din alte zone“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Templului Satanic, Lucien Greaves, într-o declaraţie.

„Statuia va avea şi un scop funcţional, întrucât poate fi folosită ca scaun, pe care oamenii de toate vârstele să se aşeze ca şi cum ar sta în braţele Satanei, pentru a găsi inspiraţie sau pentru a medita“, a explicat Greaves. Reprezentanţii Templului Satanic susţin că decizia municipalităţii din Oklahoma City de a autoriza amplasarea monumentului creştin cu Cele Zece Porunci în faţa Capitolului, permite şi instalarea unei statui satanice. Monumentul care înfăţişează Cele Zece Porunci a fost amplasat pe treptele instituţiei publice în 2012, fiind realizat din fonduri private. Grupurile pentru libertăţile civile au protestat, cerând în repetate rânduri, înlăturarea lui.

Liderii conservatori din Oklahoma au declarat că o asemenea propunere nu va fi niciodată acceptată de comisia municipalităţii. Statul este recunoscut drept „oaza“ creştinismului american. „Cred că trebuie să ne reamintim unde suntem. Aici este Oklahoma, inima ţării noastre“, a declarat Don Armes, un legislator republican. „Consider că trebuie să fim toleranţi cu oamenii diferiţi de noi, dar aici este Oklahoma şi sub nicio formă acel monument nu va exista în acest loc“.

Purtătoarea de cuvânt a sataniştilor a mărturisit jurnaliştilor americani că iniţiativa grupului pe care îl reprezintă vrea să demonstreze în mod special ipocrizia aleşilor din Oklahoma, în ceea ce priveşte toleranţa religioasă. Cu toate acestea, reprezentanţii Templului Satanic au anunţat că au colectat peste jumătate din suma de 20.000 dolari necesari realizării monumentului şi vor continua demersurile. Câţiva reprezentanţi ai Partidului Republican din Oklahoma a replicat că satanismul nu este o religie şi, drept urmare, un monument satanic nu îşi are locul în faţa unei instituţii publice.

sursa http://adevarul.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com