Se cercetează dosarele candidaţilor spre canonizare – ieromonahul Vichentie (Chimitiuc) şi maica sa Glicheria - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Se cercetează dosarele candidaţilor spre canonizare – ieromonahul Vichentie (Chimitiuc) şi maica sa Glicheria

15:50, marți, 25 octombrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Luni, 24 octombrie 2016, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, preşedintele Comisiei Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru canonizarea sfinţilor, cu învoirea Înaltpreasfinţitului SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol şi Dubăsari s-a deplasat în Eparhia de Tiraspol şi Dubăsari, în vizită de lucru, pentru a cerceta dosarele şi materialele candidaţilor spre canonizare – ieromonahul Vichentie (Chimitiuc) şi maica sa Glicheria, care au primit martiriul în chinuri grozave, la data de 17 ianuarie 1957, în propria casă, din satul Taşlîc, raionul Grigoriopol.

La începutul zilei Preasfinţia Sa, s-a deplasat la mănăstirea „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din or. Bender, unde a fost întîmpinat de obştea sfintei mănăstiri, în frunte cu duhovnicul mănăstirii şi stareţa Egumena ELIZABETA (Vasilache). După aceasta, Preasfinţitul PETRU s-a deplasat la biserica din s. Taşlîc, r. Grigoriopol. La poarta bisericii, Ierarhul a fost întimpinat de blagocinul r. Grigoriopol, Protoiereul Marin SOROCEAN şi de parohul sfîntului locaş, Protoiereul Ioan AXENTI, care este şi membru al Comisiei Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru canonizarea sfinţilor. La mormîntul ieromonahului Vichentie şi maicii sale Glicheria, Preasfinţitul PETRU, a oficiat litia morţească. Tot aici Preasfinţia Sa s-a adresat către creştinii prezenţi cu cuvînt de învăţătură despre mucenicie şi credinţa în Hristos Domnul nostru. A fost prezentă și jurista Eparhiei noastre – Dna Elena BÎTCĂ.

După aceasta, Preasfinţitul PETRU, a discutat despre candidaţii spre canonizare cu istoricul Dna Svetlana BAZILEVSCAIA şi creştinii prezenţi, care au primit mîngîiere şi vindecări în urmă rugăciunilor către părintele Vichentie şi mama sa Glicheria şi cu oamenii care au fost cunoscuţi cu candidaţii spre canonizare sus menţionaţi.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com