Se construiește o nouă biserică în Sîngera. Fii printre primii ctitori! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Se construiește o nouă biserică în Sîngera. Fii printre primii ctitori!

15:25, vineri, 15 decembrie, 2023 |

Comunitatea Ortodoxă, biserica „Întâmpinarea Domnului” din orșelul Sîngera, mun. Chișinău vine cu un apel către toți credincioșii drept-măritorii pentru a susține lucrările de construcție a bisericii cu hramul Întâmpinarea Domnului.

Frați creștini, veniți să punem început bun la o faptă vrednică și de pomenire veșnică la Altar și să ne bucurăm împreună de binecuvântările cerești.

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să le răsplătească ctitorilor și binefăcătorilor darul şi donaţia făcută, ferindu-i pe toţi de ce este rău. „Binecuvintează Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei Tale!”

Cu dragoste frățească, respect, prețuire și alese mulțumiri,

Preot Daniel Buruiană, paroh al bisericii în construcție Întâmpinarea Domnului

tel. +373 60 869 707; E-mail: [email protected]

Dumnezeu să primească jertfa tuturor binecredincioșilor creștini.

Cei ce doresc să contribuie la construirea bisericii „Întâmpinarea Domnului” din or. Sîngera, sunt bineveniţi şi vor fi pomeniţi petru totdeauna la Sfântul Altar.

Fii printre primii ctitori!

Rechizitele bancare: MDL

Banca beneficiară – OTP Bank S.A.
Codul băncii (BIC) – MOBBMD22 c/f – 1017620005840
IBAN – MD61MO2224ASV23841157100
Beneficiar: Comunitatea Religioasă Parohia cu Hramul Întimpinarea Domnului, din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, din mun. Chișinău, or. Sîngera.

Rechizitele bancare: EUR

Banca beneficiară – OTP Bank S.A.
Codul băncii (BIC) – MOBBMD22 c/f – 1017620005840
IBAN – MD57MO2224ASV23841237100
Beneficiar: Comunitatea Religioasă Parohia cu Hramul Întimpinarea Domnului, din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, din mun. Chișinău, or. Sîngera.

Pentru mai multe detalii apelați la nr. +373 60 869 707, preotul-paroh, prot. Daniel Buruiană.

***

Scurt Istoric: Comunitatea „Întâmpinarea Domnului” din or. Sîngera, mun. Chișinău este fondată în octombrie 2017 fiind în cautare unui teren pentru construcția Bisericii. La sfârșitul lunii august 2018 prin mila și pronia lui Dumnezeu s-a început zidirea unei capele cu Hramul „Sfântul Serafim de Sarov” întrucât credincioșii simțeau necesitatea săvârșirii slujbelor divine.

Sfântul Serafim se bucură de o cinstire deosebită printre credincioșii parohiei noastre întrucât multora le-a fost grabnic ajutător și folositor în rugăciune.

În perioada de construcție părintele paroh, Daniel Buruiană a avut binecuvântarea de a merge la mănăstirea Diveevo pentru a cere ajutor Sfântului și a se închina cinstitelor Sale moaște.

Nespusa bucurie a avut-o la întoarcere căci prin binecuvîntări arhierești a primit o părticică de moaște ale Sfântului și chipul Său blînd pictat în Icoană.

La 15 februarie 2019 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir creștinii parohiei se bucură de săvârșirea primei rugăciuni comune de către Preasfințitul Ioan, episcopul Sorocii și preoții din vecinătate, ca o lună mai târziu, la 11 martie capela „Sfântul Serafim de Sarov” să-și înceapă activitatea și menirea sacramentală odată cu începutul postului mare.

La momentul actual suntem în inceput de construcție a Bisericii principale cu Hramul Întimpinarea Domnului unde este necesitatea unirii tuturor în fapte bune.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com