Seminarul Metodologic Republican ,,Școala și Biserica: parteneriat pentru educație’’, ediția a V-a - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Seminarul Metodologic Republican ,,Școala și Biserica: parteneriat pentru educație’’, ediția a V-a

22:46, vineri, 20 mai, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

L.T. ,,Meșterul Manole’’ din Sălcuța, Căușeni a găzduit Seminarul Metodologic Republican  ,,Școala și Biserica: parteneriat pentru educație’’. Pe 19-20 mai s-a desfășurat  ediția a V-a a acestei întâlniri ,,Valori în acțiune : tinerii în Școală, Biserică și Comunitate’’, în cadrul căreia s-au adunat metodiști din protopopiate, profesori de religie, preoți, specialiști de la Direcția Educație, actori implicați în procesul de predare a disciplinei opționale: Religia.

 Activitatea s-a organizat cu participarea Institutului de Științe ale Educației și a Universității de Stat din Moldova.  Conștientizând necesitatea  colaborării părinți-preoți-profesori, la seminar a venit și PS episcop Ioan, pentru a transmite un mesaj din partea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. Preasfințitul a insistat pe necesitatea valorificării potențialului tinerei generații, care prin entuziasmul, sensibilitatea lor și potențialul de muncă constituie bucuria și lauda unei  societăți.

Oaspeți de seamă au onorat instituția cu prezența: dna Angela Levința, șeful cabinetului metodoc, sectorul sinodal Învățământ religios și studii teologice, dna Corina Lungi, consilier superior la Ministerul Educației, dl Mihail Calalb, AȘM, reprezentanți ai Consiliului Raional Căușeni, invitați de la Seminarul Teologic din Galați.

Cele două zile, prin activitățile desfășurate, au servit drept generator de idei, drept model de lucru cu tinerii pentru promovarea credinței, a valorilor naționale, a istoriei.

Participanții seminarului au vizionat spectacolul-prezentare a liceului ,,Manole – catedrală și izvor’’, în interpretarea teatrului dramatic Steaua fără nume, spectacolul ,,La capătul gândurilor’’, prezentat de teatrul poetic Comoara, după care au mers la în atelierele de lucru. Prima zi s-a încununat cu vizita la mănăstirea ,,Marta și Maria’’ din s. Hagimus, Căușeni.

Ce-a de-a doua zi a avut drept nucleu concursul dintre trei familii ,,ABC-ul familiei’’, moderat de dna director al liceului Liuba Pleșca.

Seminarul a fost organizat cu efortul considerabil depus de preoții dinastiei Jelihovschi: părintele Grigore, pr. Nicolae, diaconul Serghei, împreună cu familiile și cadrul didactic al LT ,,Meșterul Manole’’.

sursa http://altarulcredintei.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com