Vizita arhipăstorească a ÎPS Mitropolit Vladimir în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Sălcuța, r. Căușeni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Vizita arhipăstorească a ÎPS Mitropolit Vladimir în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Sălcuța, r. Căușeni

13:44, duminică, 28 noiembrie, 2021 | Cuvinte-cheie: , ,

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a întreprins o vizită arhipăstorească în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sălcuța, raionul Căușeni.

În dimineața zilei, Vlădica a fost întâmpinat la poarta bisericii de un grup de copii, îmbrăcaţi în costume naționale cu buchete de flori tomnatice și de Protopopul de Căușeni, Prot. mitr. Vasile Damaschin.

A urmat Sfânta Liturghie în  biserica „Adormirea Maicii Domnului”, la care au participat clerici din circumscripție și credincioși.

La Vohodul mic, parohul bisericii, protoiereul Nicolae Jelihovschi a fost decorat cu dreptul de a purta mitra, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea sârguincioasă și pentru munca depusă cu multă osârdie în această parohie.

La raportul Protopopului Vasile Damaschin, mai mulți clerici ai Protopopiatului Căușeni au primit din partea Mitropolitului decorații bisericești. Cei mai sârguincioși enoriași ai Parohiei Sălcuța au primit diplome arhierești.

La finalul Serviciului divin a urmat un Tedeum de mulţumire și sfințirea muzeului de pe teritoriul bisericii, după care ÎPS Vladimir a mers la Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din localitate, unde a avut o discuție de suflet cu cadrele profesoral-didactice și elevii.

Cu această ocazie corul liceului a susținut un scurt moment artistic, iar drept mulțumire Înaltpreasfințitul le-a oferit elevilor cărți duhovnicești și de rugăciuni.

Pentru munca jertfelnică la educarea generației în creștere, doamna director Liuba Pleșca a fost decorată cu diplomă arhierească.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com