Sf. Apostol și Evanghelist Ioan Teologul cinstit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sf. Apostol și Evanghelist Ioan Teologul cinstit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

19:23, joi, 9 octombrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

În ziua pomenirii mutării la Domnul a Sfîntului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, joi, 9 octombrie 2014, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, o oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. Prea Sfinției Sale i-au coliturghisit un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai Catedralei și din cuprinsul blagociniei Orhei. Pericopa evanghelică a zilei a fost explicată de către arhimandritul Savatie (Celacu).

În cadrul serviciului divin, tănărul Maxim Prepeliță a fost prohirisit în treapta de diacon. Ierarhul a adresat nou hirotonitului diacon felicitări și îndrumări de a îndeplini cu dragoste, vrednicie, ascultare, smerenie și răbdare misiunea la care a fost chemat astăzi de zidire a Trupului Tainic al lui Hrisotos care este Biserica și i-a oferit în dar un set de Liturghiere.

La finalul slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a felicitat toți credincioșii cu prilejul sărbătorii, în special pe cei ce-și sărbătoresc ziua Sfîntului ocrotitor, îndemnîndu-i să urmeze credința și faptele celui mai iubit dintre ucenicii Mîntuitorului.

Sursa: http://www.eparhia-edinet.md/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com