Sfânta Chinotită a decis interzicerea intrării pelerinilor în Sfântul Munte Athos - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfânta Chinotită a decis interzicerea intrării pelerinilor în Sfântul Munte Athos

21:26, vineri, 20 martie, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

Joi, 19 martie, Sfânta Chinotită, organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos, a luat decizia de a interzice intrarea pelerinilor în Sfântul Munte, pentru moment, în contextul pandemiei de coronavirus.

Nu sunt permise nici călătoriile monahilor athoniți de la o mănăstire la alta, iar cei care doresc să intre sau să iasă din Sfântul Munte Athos trebuie să aibă acordul mănăstirilor de care aparțin.
Cu permisiunea specială a Sfintei Epistasii (organul executiv al Sfintei Chinotite), vor putea intra în Muntele Athos doar muncitorii sau alte persoane cu scop specific, în urma unei solicitări motivate.
Toți pelerinii care se află în acest moment în mănăstirile Muntelui Athos vor pleca în cursul zilei de astăzi, conform deciziei publicate pe romfea.gr.

***

Sfânta Chinotită (gr. Ἱερά Κοινότητα) este organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos. Asemenea parlamentului sau senatului, chinotita este alcătuită din 20 de delegaţi ai celor 20 de mănăstiri athonite. Este organul echivalent, la nivel politic, al senatului sau parlamentului. Organul executiv al Chinotitei este Sfânta Epistasie – formată din patru membri ai Sfintei Chinotite – şi este condusă de primul epistat sau protoepistatul Sfântului Munte. (pentru mai multe detalii, citește Lexicon athonit – Sfânta Chinotită)

Sursa: https://doxologia.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com