Header image

Sfânta liturghie oficiată de preasfințitul Petru, episcop de Ungheni și Nisporeni, la catedrala episcopală din or. Ungheni

8:13, luni, 4 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

La 3 noiembrie 2013, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a liturghisit în Catedrala Episcopală “Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

    Preasfinția Sa a fost întâmpinat, după obicei, în dimineața zilei de secretarul Episcopiei, preotul Vadim COROSTINSCHI, împreună cu slujitorii catedralei și creștinii adunați la această slujbă.

    În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a rostit o cuvântare predicatorială, cu învățături desprinse din pericopa evanghelică, citită azi în biserici și anume, despre bogatul nemilostiv și săracul Lazăr: “Această pildă, rostită de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, certifică, în adevăratul sens al cuvântului, învățătura Bisericii despre existența raiului și a iadului. Atât Raiul, cât și iadul sunt două stări, conștiente ale omului și acest lucru se vede clar din relatarea evangheliei. Bogatul l-a recunoscut pe Lazăr și chiar a vorbit cu el, cu toate că “fusese îngropat”.

    Pe lângă învățătura dogmatică despre viața de dincolo, pericopa evangelică de astăzi cuprinde și o învățătură morală profundă. Bogatul a trăit în desfătări toată viața, dar se chinuie în văpaie, pe când Lazăr, plin de bube și flămând, se desfată veșnic în Sânul lui Avraam. Învățăm din aceasta că trebuie sa acordăm cât mai puțină importanță valorilor lumești și trecătoare și să ne îngrijim de cele duhovnicești, cu adevărat importante. “Porfira și visonul” nu l-au ajutat nici într-un fel pe bogat în viața de dincolo, la fel nu ajută nici pe noi îmbrăcămintea modată, modul de viață după anumite norme modern, etc. Mântuitorul ne spune clar că poți fi și plin de bube și flămând, dar să ai un suflet curat și neprihănit și să moștenești Împărăția Lui”.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com