Sfânta Liturghie oficiată în casa memorială a Patriarhului Teoctist, cu ocazia comemorării de 15 ani - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfânta Liturghie oficiată în casa memorială a Patriarhului Teoctist, cu ocazia comemorării de 15 ani

14:27, luni, 1 august, 2022 |

Mitropolitul Teofan împreună cu Arhiepiscopul Teodosie au liturghisit sâmbătă în casa memorială a Patriarhului Teoctist, din Tocileni, județul Botoșani.

Evenimentul a avut loc în contextul împlinirii a 15 ani de la plecarea la Domnul a celui de-al cincilea Patriarh al României.

La momentul comemorativ de după Liturghie, Mitropolitul Teofan a dat citire cuvântului transmis de Patriarhul Daniel la 15 ani de la trecerea la cele veșnice a predecesorului Preafericirii Sale.

Totodată, IPS Teodosie le-a împărtășit celor prezenți din experiența sa personală cu Patriarhul Teoctist, care i-a fost părinte spiritual:

„Îl am în același plan cu părinții care m-au născut, sau poate chiar deasupra lor, că mi-a fost părinte spiritual. Această zi, pentru mine, este cea mai emoționantă”, a spus ierarhul conform Doxologia.

La eveniment a fost prezent și Preotul Profesor Ioan Sauca, Directorul Institutului Ecumenic de la Bossey, Elveția. El a subliniat că Patriarhul Teoctist a fost un om smerit și blând: „Ce m-a marcat a fost blândețea lui deosebită, atașamentul față de valorile tradiționale ale neamului românesc și respectul pentru familie și pentru copii”.

Comemorarea Patriarhului Teoctist s-a încheiat cu slujba parastasului săvârșită de cei doi ierarhi la mormântul părinților Preafericirii Sale, Dumitru și Marghioala.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com