„Sfântul din port”: În fiecare noapte, un preot din Grecia duce mâncare persoanelor fără adăpost - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

„Sfântul din port”: În fiecare noapte, un preot din Grecia duce mâncare persoanelor fără adăpost

După ce ziua, portul din orașul Pireu (Grecia) este plin de turiști din întreaga lume, noaptea, acesta devine casă pentru mai mulți localnici afectați puternic de criza economică provocată de coronavirus. Aceștia dorm aici pe câteva bucăți de carton și înveliți cu niște pături.

În lipsa unei locuințe, localnicii nu duc, totuși, lipsa dragostei și a hranei, deoarece, prin purtarea de grijă a părintelui Fanourios Katsaros, a familiei sale și a voluntarilor acestuia, cu toții primesc o masă caldă, conform orthochristian.com.

La rândul lor, oamenii îl consideră pe părintele Fanourios prieten și frate, iar unii dintre ei îl numesc „sfântul din port”, în semn de mulțumire și prețuire pentru gestul său.

Părintele nu este la prima inițiativă de acest gen, activitatea sa filantropică din cei șase ani de activitate fiind cunoscută nu doar de cei fără hrană sau adăpost, ci de majoritatea locuitorilor orașului Pireu.

https://doxologia.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com