Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina prăznuit la Mănăstirea Horăști - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina prăznuit la Mănăstirea Horăști

22:57, marți, 22 noiembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

Astăzi, 22 noiembrie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Prea Sfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar Mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea cu hramul „Sf. Kneaz Vladimir” din Horăști, Ialoveni.

Cu acest prilej, în dimineața zilei, Preasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de către starețul sfintei mănăstiri, PC Părinte Arhim. Nectarie Gherman, care astăzi își sărbătorește sfântul ocrotitor.

Alături de Preasfinția Sa au liturghisit: Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și un numeros sobor de preoți și diaconi.

În timpul vohodului mic, la raportul Părintelui Arhim. Nectarie Gherman și cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, clericul mănăstirii Horăști, iereul Nicolae Lisnic a fost avansat în treapta de Protoiereu.

La finalul Sfintei Liturghii, PS Siluan a oficiat un Te-Deum de mulțumire lui Dumnezeu, după care a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat că Sfântul Ierarh Nectarie, datorită vieții sale înalte duhovnicești, a fost învrednicit de Dumnezeu a fi sălaș al harului Duhului Sfânt: „Datorită acestui fapt mulțime de pelerini vizitează biserica mănăstirii din Eghina, înălțând rugăciuni fierbinți și cerând ajutorul acestui Mare Ierarh al Bisericii. Părintele Ierarh Nectarie Taumaturgul fost o personalitate desăvârșită, o alcătuire universală la care participă toate aspectele Ortodoxiei, o întruchipare dumnezeiască a tuturor virtuților, un suflet cu multe cămări, dăruit cu prisosință cu harurile Sfântului Duh și strălucind în același timp din belșug de cunoașterea dumnezeiască și de știința omenească”, a menționat PS Siluan.

De asemenea, Ierarhul a adresat și un mesaj de felicitare Părintelui Stareț Arhim. Nectarie, care astăzi își sărbătorește sfântul ocrotitor, dorindu-i ca Hristos Domnul, pentru rugăciunile Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, să îi dăruiască ajutorul Său cel sfânt pe drumul slujirii sale și spre dobândirea mântuirii.

Totodată, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii noastre, corul mănăstirii Horăști „Brio Sonores” a fost menționat cu diplomă arhierească pentru activitatea sârguincioasă spre binele Bisericii Drept-măritoare.

La sfârșit, Starețul Așezământului monahal a adresat Prea Sfințitului Siluan cordiale mulțumiri pentru slujirea arhierească în mijlocul obștii mănăstirii, dorindu-i multă sănătate și pace sufletească.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com