Header image

Sfântul Ierarh Nicolae cinstit la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM

18:45, vineri, 22 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

La 9/ 22 mai Biserica Ortodoxă cinstește Mutarea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae de la Mira Lichiei la Bari. Sfântul Ierarh Nicolae este un sfânt cinstit de toată creştinătatea. A strălucit prin bunătate şi înţelepciune. Cel între sfinţi Părintele nostru Nicolae a trăit în prima jumătate a secolul IV, pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian, fiind Arhiepiscop al cetăţii Mirelor Lichiei.  Sfântul Nicolae a fost foarte iubit de credincioși pentru că a fost un om foarte blând, smerit și bun la suflet. A ajutat o mulțime de săraci și el a făcut minuni chiar în timpul vieții sale. A fost apărător al credinței, dar și făcător de minuni ajutând pe cei nevoiași, pe cei aflați în primejdii. Sfântul Ierarh Nicolae este un ocrotitor al copiilor săraci, este un milostiv ajutător al orfanilor, al văduvelor, al oamenilor aflați în primejdii, aflați în dificultate. Sfântul Nicolae este iubit ca urmare a bunătăţii lui, a milostivirii lui.

În această mare zi de sărbătoare, Sfânta Liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul slujbei, părintele Octavian Moșin a venit cu un cuvânt de învățătură. Părintele le-a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Nicolae, menționând că Sfântul Ierarh Nicolae este un model de milostenie și smerenie. Este un sfânt care a fost și rămâne grabnic ajutător și mijlocitor pentru noi toți către Dumnezeu, și care este cinstit cu multă evlavie în întreaga lume creștină. Sfântul Nicolae este mereu aproape de cei aflați în necazuri, scârbe, suferință, boală și în pimejdii, dăruind binecuvîntare și ajutor tuturor celor care-l cer cu credință.

La final părintele i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Nicolae cu prilejul sărbătoririi sfântului ocrotitor.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com