Header image

Sfântul Ierarh Nicolae cinstit la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca

14:13, miercuri, 22 mai, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Miercuri, 22 mai 2019, în ziua când cinstim Aducerea moaştelor Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Lichiei în oraşul Bari, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din municipiul Soroca.

În dimineața zilei, Episcopul Sorocii a fost întâmpinat de către parohul bisericii și protopop de Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț, alături de un sobor de preoți și enoriașii parohiei.

La predică, Episcopul Ioan a vorbit despre modelul de viaţă şi jertfă duhovnicească reprezentat pentru credincioşi de Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul de Mira Lichiei.

În cadrul Liturghiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Ipodiaconul Radu Mîțu a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama Catedralei episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

După Liturghie, PS Ioan a oficiat un Te-Deum de sănătate pentru părintele-paroh Nicolae, cu sincere felicitări și urări de viață îndelungată și tihnită cu prilejul praznicului ocrotitorului său spiritual – Sfântului Ierarh Nicolae.

La rândul său, părintele protopop a mulțumit Episcopului Ioan pentru gândurile frumoase adresate și de asemenea l-a felicitat cu ocazia împlinirii a treisprezece ani din ziua hirotonirii în treapta de preot.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com