Sfântul Ioan din Kronștadt - Dumnezeu este totul pentru noi - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfântul Ioan din Kronștadt – Dumnezeu este totul pentru noi

Domnul este pretutindeni si în toate, ne poarta si ne ocroteste, de aceea Îl si numim Atottiitorul. Ar trebui, deci, sa nu ma îngrijesc de nimic.

Atotputernicul Dumnezeu ne-a chemat pe toti la viata din nimicnicie si fiindca, prin noi însine, fara Dumnezeu, nu putem face nimic, nu ne putem crea sau mentine viata. Dumnezeu este totul pentru noi. Viata si puterea noastra, lumina si aerul, mâncarea si bautura duhovniceasca, îmbracamintea, totul. El a creat, ne-a dat si ne da si cele necesare vietii noastre materiale: lumina, aerul, caldura, mâncarea, bautura, îmbracamintea, locuinta.

Fericiti sunt cei saraci cu duhul care si-au recunoscut nimicnicia, recunoscând totodata atotputernicia si atotdarnicia lui Dumnezeu; fericiti, fiindca nu se îngrijesc de nimic din cele ale vietii acesteia; fericiti cei curati cu inima, fericiti cei ce se predau Domnului întru totul. „Pe noi însine si unii pe altii si toata viata noastra lui Dumnezeu sa o dam”. Fii însa mereu cu Dumnezeu si ti se va da totul: „Cautati mai întâi împaratia lui Dumnezeu (în voi însiva si în altii) si toate acestea se vor adauga voua” (Matei 6, 33).

Fie ca în inimile voastre sa se afle numai Dumnezeu, ramâneti nedespartiti de El mereu si toate cele ale vietii vi se vor adauga voua. Dar nu va legati inima de nimic dintre acestea. Fiindca partea voastra este Dumnezeu, Dumnezeul inimii voastre. Dumnezeu este bogatia cea neîmputinata, izvorul cel nesecat; unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Pe cei ce Îl iubesc pe Dumnezeu, binele îi urmareste ca propria lor umbra.

Sfântul Ioan din Kronștadt, Viața mea în Hristos, traducere de Boris Buzilă, Ed. Sophia, București, 2005, p. 378.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com