Header image

Sfântul și Marele Sinod: Biserica Ortodoxă Rusă nu intenționează sa renunțe la calendarul vechi

20:44, vineri, 29 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Biserica Ortodoxă Rusă nu intenționează să renunțe la utilizarea calendarului iulian și sa treaca la noul calendar (gregorian).

Problema sincronizarii calendarelor a fost eliminata de pe ordinea de zi a Marelui si Sfantului Sinod Pan-Ortodox. Acest lucru le-a fost dezvăluit reporterilor, de catre Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, la sfârșitul șederii sale în Chambésy.

„Dacă vorbim despre tematica Sinodului, este, desigur, foarte important ca problema sincronizarii a fost eliminata de pe ordinea de zi.

Aceasta i-a îngrijorat pe mulți dintre credincioșii noștri, zvonuri inexacte circuland în sensul că am putea trece la noul calendar”, a spus Patriarhul, care a mai declarat:

„Problema sincronizarii a fost eliminata de pe ordinea de zi, în unanimitate, multe Biserici, după cum știm, urmand calendarul iulian, iar altele, pe cel gregorian”.

„Și, pentru a permite fiecarei Biserici sa slujeasca în conformitate cu calendarul sau, s-a decis ca problema sincronizarii sa nu mai fie luata in discutie”, a explicat Patriarhul Kirill.

sursa http://lonews.ro/

Patriarul-Kiril-al-Moscovei-si-Intregii-Rusii-vb6

Contact Form Powered By : XYZScripts.com