Header image

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse: „Ideea de depășire a schismei din Ucraina prin acordarea Tomosului privind autocefalia grupărilor religioase necanonice sa dovedit a fi greșită“

12:08, vineri, 5 aprilie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În ziua de joi, 4 aprilie, s-au desfășurat lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Ședința a avut loc la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel”, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii, Kiril. În calitate de membru permanent al Sfântului Sinod, a participat și Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Valdimir.

Șeful Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea și mass-media, Vladimir Legoida, a relatat despre deciziile luate de Sfântul Sinod. Potrivit lui Legoida, o problemă importantă care a fost discutată, a vizat situația din Ucraina.

Membrii Sinodului au decis să susțină declarația Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene din 3 aprilie, care constată că „ideea de depășire a schismei din Ucraina prin acordarea Tomosului privind autocefalia grupărilor religioase necanonice (“ BOU-PK „și“ BOUA „) sa dovedit a fi greșită“.

O altă chestiune discutată a fost includerea unui număr de nume în rândul Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

Membrii Sfântului Sinod a decis includerea în rândul Noilor Mucenici și Mărturisitori ruși pe protopopul Andrei Zimin ziua de comemorare fiind stabilită la 5/18 ianuarie, pe preotul Pavel Kușnikov (ziua cinstiruu – 23 februarie / 08 martie), pe preotul Nicolae Zavarin (6 / 19 august), pe preotul Grigori Nicolsky (27 iunie / 10 iulie).

Sfântul Sinod a mai  adoptat o serie de decizii privind administrarea eparhiilor Bisericii Ortodoxe Ruse, dar și a aspectelor legate de distribuirea absolvenților școlilor teologice ale Bisericii Ortodoxe Ruse, cât și de pregătirea candidaților care urmează a se învrednici de Taina preoției.

Totodată, Sfântul Sinod l-a numit în funcția de rector al Seminarului Teologic din Tula pe Iegumenul Ievfimie (Moiseev).

La sfârșitul întâlnirii, a fost săvârșită litia pentru noul adormitul Episcop de Tsarskoselsky Markell, care a trecut la Domnul în noaptea de 14 martie a acestui an.

Ulterior, Vicarul patriarhal al Eparhiei de Moscova, Mitropolitul de Krutitsy și Kolomna Iuvenalie, în numele membrilor Sinodului, l-a felicitat pe Patriarhul Kirill cu împlinirea a 50 de ani de la tunderea în monahism, dar și cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la hirotonie, care va fi prăznuită pe 7 aprilie, de ziua Bunei Vestiri.

JURNALELE întâlnirii Sfântului Sinod din 4 aprilie 2019

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com