Header image

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse: „Sinodul care a avut loc în Creta nu poate fi considerat ca panortodox”

9:29, miercuri, 20 iulie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

În conformitate cu Protocolul nr. 48 al sesiunii sale din 15 iulie 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a luat decizia următoare cu privire la Sinodul din Creta:

„S-a decis:

1. De a recunoaște faptul că Sinodul care a avut loc în Creta, la care au participat Întâistătătorii și episcopii a zece din cele cincisprezece[14 n.n.] Biserici Ortodoxe Autocefale, a fost un eveniment important în istoria procesului sinodal în Biserica Ortodoxă, inițiat de prima conferință panortodoxă din Rhodos în 1961.

2. De a sublinia că fundamentul cooperării panortodoxe în cursul întregului proces sinodal a fost constituit de principiul consensului.

3. De a constata faptul că întrunirea Sinodului, în absenta acordului mai multor Biserici Ortodoxe Autocefale încalcă principiul numit[al consensului n.n.] și, în consecință, Sinodul care a avut loc în Creta nu poate fi considerat ca panortodox și documentele care au fost adoptate acolo [nu pot fi considerate n.tr.fr.] ca exprimând consensul panortodox. 4. Ia act de poziția Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei.

5. După ce a primit copiile certificate oficial ale documentelor aprobate de Sinodul din Creta, încredințează Comisiei Biblico-teologice, publicarea și studiul lor, luând în considerare, de asemenea, posibilele reacții și comentarii ale Preasfințiților Episcopi, a instituțiilor ecleziale, a teologilor, clericilor, călugărilor și laicilor.

La încheierea studiului lor în toate aspectele, vor prezenta concluziile lor Sfântului Sinod.

Sursa: Traducere de Roman Ortodox în Franța după Orthodoxie.com, La session du Saint-Synode de l’Église orthodoxe russe a commencé par une minute de silence pour les victimes de l’attentat de Nice .

15

Contact Form Powered By : XYZScripts.com