Header image

Sfintele mănăstiri sunt găselnițe spirituale, unde pacea, mila și harul lui Dumnezeu se odihnesc în sufletele călugărilor

21:41, sâmbătă, 22 decembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

În perioada 20 – 22 decembrie 2018, Episcopul Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a întreprins un pelerinaj pe la sfintele mănăstirii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Astfel, în seara zilei de joi, 20 decembrie, arhiereul vicar a pășit pragul străvechei Lavre a Neamțului, unde a fost primit frățește de către starețul mănăstirii, arhimandritul BENEDICT (Sauciuc).

Vineri, 21 decembrie, la mănăstirile Sihăstria și Secu vlădica Ioan s-a întâlnit cu stareții acestor așezăminte arhimandritul ARSENIE și arhimandritul VICHENTIE, apoi a mai vizitat mănăstirile de maici Agapia și Văratic.

În ziua de sâmbătă, ierarhul sorocean a asistat la Sfânta Liturghie de la mănăstirea Sucevița.

După slujbă, Preacuvioasa maică stareță Stavrofora MIHAELA a făcut o amplă prezentare a istoricului acestui ansamblu monahal, totodată vorbind și despre înfăptuirile recente ale nevoitoarelor.

Sfintele mănăstiri sunt găselnițe spirituale, unde pacea, mila și harul lui Dumnezeu se odihnesc în sufletele călugărilor.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com