Header image

Sfinții Apostoli Petru și Pavel prăznuiți la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

14:25, miercuri, 12 iulie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Miercuri, 12 iulie, în ziua pomenirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, înconjurat de soborul preoțesc al Catedralei Mitropolitane, a oficiat serviciul divin praznical în prezența numeroșilor creștini veniți să petreacă această sărbătoare în curăție sufletească, după datina străbună.

Credincioșii  și slujitorii, pătrunși de măreția evenimentului, s-au rugat dimpreună cu Chiriarhul celor doi mari propovăduitori ai Evangheliei lui Hristos, pentru a mijloci pentru toți bine-credincioșii creștini în fața Dreptului Judecător și pentru a ocroti poporul cel iubitor de Dumnezeu de toată urgia și ispita cea pierzătoare.

Această zi a fost una deosebită pentru Ierodiaconul Efrem (Romaniuc), viețuitorul Sfintei Mănăstiri Sireți, care s-a învrednicit de a fi hirotonit de către ÎPS Vladimir în treapta preoțească. Primind această treaptă a slujirii, nou-hirotonitul ieromonah a primit şi îndemnuri părinteşti din partea Întâistătătorului, care l-a îndemnat să fie la fel de râvnitor ca Sfinţii Apostoli care şi-au închinat deplin vieţile lor Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, enoriașii au ascultat un cuvânt de învățătură aflând despre faptele pline de sacrificiu și de credință ale Sfinților Apostoli Petru și Pavel, primind îndemnul de a lua aminte la viețile și la faptele lor pătrunse de dragostea pentru Adevăr.

La finalul serviciului divin a fost oficiat un Tedeum, iar mai apoi credincioșii au primit binecuvântarea arhierească și s-au îndreptat spre casele lor pentru a celebra acest mare eveniment bisericesc după obiceiul cel creștinesc.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com