Header image

Sfințirea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Domulgeni, raionul Florești

15:47, luni, 3 iunie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Luni, 3 iunie 2019, în ziua sărbătoririi Sfinților întocmai cu Apostolii Împărați Constantin și Elena, Preasfințitul Părinte Episcop Ioan al Sorocii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a sfințit biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Domulgeni, raionul Florești.

În dimineața zilei, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a fost întâmpinat de către protopopul raionului, Prot. mitr. Ilie Munteanu, protopop al bisericilor din raionul Florești, împreună cu sobor de slujitori și enoriașii.

La vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, parohul bisericii, prot. Vasile Bulat a fost decorat cu cea mai înaltă distincție bisericească – dreptul de a purta Mitră.

Monahul Zaharia (Zaharco) a fost hirotonit în treapta de ierodiacon pe seama Schitului „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, raionul Florești.

După Liturghie, Episcopul Ioan a felicitat adunarea drept-măritoare și a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir, după care a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Părintele protopop și parohul bisericii au mulțumit pentru vizită și pentru bunăvoința Preasfințitului Părinte Ioan de a sluji în această zi, în mijlocul creștinilor din parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, dar și pentru binecuvântările transmise din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul preoțesc „Fericita Agafia de la Cușelăuca”, condus de preotul Valeriu Bumbac.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com