Header image

Sfinţirea clopotelor la biserica “Naşterea Maicii Domnului” din s. Ţareuca., r. Rezina

12:59, luni, 31 august, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a participat la sfinţirea clopotelor la biserica din satul său natal

Valeriu Streleţ a efectuat ieri o vizită în localitatea sa de baștină, satul Ţareuca din raionul Rezina. Prim-ministrul a participat la slujba de sfințire a unui set de clopote noi care urmează să fie instalate în Biserica “Naşterea Maicii Domnului” din localitate, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Denis Latisev, director a A.O. Clopotarul, a importat aceste 5 clopote 400kg, 84kg, 13, 9, 6 kg, din Iaroslavl, federația Rusa.

Șeful Executivului, care este și unul dintre ctitorii bisericii, a apreciat înalt modul în care oamenii din sat au contribuit financiar la procurarea clopotelor, dar şi la renovarea lăcașului care a început acum doi ani. „Am reușit împreună cu mai mulți săteni să ridicăm aceste cupole splendide și să aducem clopotele. Trebuie să ne mîndrim cu acest lăcaș, deoarece avem nevoie de credință, sinceritate și deschidere în aceste timpuri grele. Mulțumesc tuturor sătenilor care s-au implicat. Este un exemplu demn de urmat în toată țara. Vă doresc sănătate și prosperitate în casele voastre și ale copiilor voștri”, a spus Premierul.

Valeriu Streleţ a mai adăugat că sînt multe alte lucruri de făcut atît în Ţareuca, cît şi în toate localitățile țării. Prim-ministrul a dat asigurări că va depune eforturi considerabile pentru ca Republica Moldova să devină o țară în care toți să se simtă bine.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com