Sfințirea primei biserici din Cipru închinată Cuviosului Paisie Aghioritul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfințirea primei biserici din Cipru închinată Cuviosului Paisie Aghioritul

13:00, marți, 27 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Într-o atmosferă de praznic duhovnicesc, cea dintâi biserică din Cipru purtând hramul Cuviosului Paisie Aghioritul a fost sfințită în cartierul Ekáli din Limassol. Noua biserică este închinată Cuviosul Paisie, Sfântului Arsenie Capadocianul și Sfinților Varahisie și Iona.

Slujba de sfințire a început la orele 18.00 în după amiaza zilei de 23 ianuarie, odată cu aducerea moaștelor sfinților Iraklídios, episcop de Tamasós, Cosmás Aghioritul și Noul Mucenic Gheorghe Cipriotul, moaște care au fost așezate în piciorul celor trei Sfinte Mese ale bisericii, închinate sfinților Arsenie Capadocianul, Paisie Aghioritul și Varahisie și Iona, aceștia din urmă fiind sfinții protectori ai bisericii din satul Sfântului Arsenie și al Cuviosului Paisie, Farasa din Cappadocia.

Vecernia a fost oficiată de către Preasfințitul Nikólaos, episcop de Amathoúnda. Înainte de apolisul slujbei, Preasfințitul Nikólaos i-a acordat preotului paroh, Mihail Spanós, slujirea de protopresviter.

Slujba de sfințire de a doua zi și Dumnezeiasca Liturghie ce i-a urmat au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Mitropolit de Limassol, kir Athanásios, însoțit de Preasfințiții Epifanie de Lídras și Nikólaos de Amathoúnda. La slujbă au mai participat preacuviosul părinte arhimandrit Theóklitos, starețul mănăstirii Cuviosului Arsenie Capadocianul din Halkidikí, Grecia, starețul mănăstirii ,,Panáchrandos” (Andros, Grecia), preacuviosul Evdókim, protosinghelul sfintei mănăstiri din Tamasós, Cipru, părintele Theódoros Stylianós, protosinghelul Mitropoliei de Limassol și mulțime de clerici din mitropolie.

Impresionantă a fost și prezența oamenilor, care au venit cu miile pe tot parcursul slujbei. La slujbă a participat și primarul orașului, parlamentari, precum și alte oficialități. Pe toată durata slujbei, la strană s-a aflat corul Mitropoliei condus de părintele Nikólaos Limbourídis.

Cu ocazia târnosirii bisericii, între 23 și 30 ianuarie 2015, vor avea loc și alte manifestări religioase. Sfântul locaș va fi deschis în fiecare zi între orele 6.30 și 20.00, iar credincioșii se vor putea închina la moaștele Sfântului Arsenie Capadocianul și vor putea vedea obiecte personale care au aparținut Cuviosului Paisie Aghioritul

sursa pemptousia.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com