Sihăstria Sfântului Paisie din Athos (imagini unice) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sihăstria Sfântului Paisie din Athos (imagini unice)

11:43, miercuri, 16 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Revista ruseasca Isihasm a publicat imagini unice cu chilia in care a pustnicit Sfantul Paisie Athonitul, de la Schitul Iveron.

Aceasta chilie este chiar si in prezent un loc putin cunoscut pentru Athos, fiind doar unul dintre cele mai mari lacasuri ortodoxe din vremurile moderne ale Athosului. În aceasta chilie (colibă de pustnicie), inteleptul a petrecut mai mulți ani. El a executat singur chilia (sihastria), din busteni pe care i-a taiat si cioplit, folosind pentru asamblare pene de lemn.

„In interior, coliba era tencuita”, se arata in raportul revistei Isihasm. In interior se mai gasea si o mini-soba cu cuptor. Dimensiunea cuptorului era de doar 30/25 cm, astfel incat in el sa intre doar o singura bucată de lemn, nefiind proiectat sa reziste incins si pe parcursul noptii pentru ca sfantul sa poata dormi: de fiecare data, regulat, trebuia introdusa cate o altă bucată de lemn, in soba.

Sfantul cuvios Paisie Athonitul a reparat chilia de mai multe ori, dar ea a ramas ca atunci cand a fost ridicata, desi a a stat deschisa zeci de ani. Mai multi pustinici ai Muntelui Athos vin să se roage aici, de obicei, ramanand peste noapte. Odata, in urma unei atsfel de vizite, a avut loc un incendiu. Cu toate acestea, a ars doar interiorul chiliei, o parte a tavanului”.

„Exista aici un drum dinspre Manastirea Iviron, care duce direct la schit. Vă recomandăm tuturor să vizitati acest monument de sfintenie al Athosului, care nu merita sa fie uitat”– arata revista Isihasm, în articolul publicat pe aceasta tema.

sursa http://lonews.ro

223722.p

*

223723.p

Contact Form Powered By : XYZScripts.com