Header image

Simpla pronunțare a cuvântului “Crăciun” este pedepsită cu moartea

12:16, joi, 1 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Atrocitatile islamistilor radicali din teritoriile irakiene si siriace au alarmat populatiile care se afla in vecinatate si nu sunt inca sub controlul takfiristilor.

Conform unor marturii oculare, pe teritoriile ocupate de Statul Islamic simpla pronuntare a cuvantului “Craciun” este echivalat cu predicarea publica a crestinismului si este pedepsita cu moartea. 

Conform lui Suleiman Yusuf, un activist al drepturilor omului, in acest moment, chiar si cel mai mic semn de sarbatoare in casele familiilor crestine din valea Ninivei este periculos. Astfel, activitatile neobisnuite de Craciun pot atrage atentia inspectorilor takfiristi care pretind ca reprezinta legea si se ocupa cu cruzime de “cei care deranjeaza pacea publica”.

“Sute de biserici irakiene nu au mai fost decorate de Craciun: ploaia cade peste ruinele parasite ale unor biserici vechi de secole si peste altarele pangarite”, a mai spus el.

Parintele Maysar Bahnam, de la biserica catolica Sf. Gheorghe din Baghdad, in cadrul unui interviu a combatut mitul sigurantei crestinilor care se afla in capitala Irakului si in afara teritoriilor controlate de militanti: “In jur de 400 de oameni vin la slujbele noastre; dar nu putem face o procesiune cu crucea sau sa organizam altceva pentru sarbatoare in afara bisericii – este foarte periculos acum”.

Zilele Craciunului, lipsite de bucurie pentru cei 250 000 de crestini din valea Ninivei, a devenit o perioada critica pentru credinciosii din Liban. Conform Episcopului Michel Qassari, in medie, o comunitate libaneza a adapostit in jur de 1800 refugiati de la inceputul conflictului din Irak; 25 de noi familii au venit la biserica in fiecare saptamana sa ceara ajutor.“Toate acestea sunt foarte grele. Dar, ca Biserica, facem tot ce putem mai bine pentru a intampina nevoile acestor oameni nefericiti, mai ales in ceea ce priveste alimentatia si educatia”, a spus clericul jurnalistilor.

sursa cuvantul-ortodox.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com