Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a adoptat noi declarații cu privire la Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a adoptat noi declarații cu privire la Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene

10:52, joi, 9 iunie, 2022 | Cuvinte-cheie:

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a adoptat noi declarații cu privire la Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOUkr).

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse care a avut loc în data de 7 iunie 2022, a făcut noi declarații cu privire la statutul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Jurnalele Sinodului au fost publicate pe site-ul oficial al Patriarhiei Moscovei.

Jurnalul 58 afirmă că membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse „au ținut un sfat cu privire la evoluția situației după Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene de la Kiev” și au decis:

  1. Să constate cu regret presiunea continuă asupra arhiereilor, clerului, monahilor și mirenilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene din partea reprezentanților autorităților statului ucrainean și a părții extremiste a societății ucrainene.
  2. Să exprime sprijin tuturor arhiereilor, clerului, monahilor și mirenilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene care, înțelegând necesitatea respectării ordinii canonice, se străduiesc să îndeplinească ordinea definită prin Decretul Sanctității Sale Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei și al Întregii Rusii din 27 octombrie 1990 și norma canonică de pomenire la slujbe a Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii (vezi Canonul 15 al Sinodului I-II Turlan).
  3. Să reamintească că decizia de a introduce modificări la statutul Bisericii Ortodoxe Ucrainene poate fi luată numai în cadrul procedurii canonice, inclusiv a unei hotărâri a Sinodului Local al Bisericii Ortodoxe Ruse. Să sublinieze că acțiunile arbitrare privind schimbarea statutului Bisericii Ortodoxe Ucrainene ar putea duce la o nouă schismă în interiorul acesteia. Totodată, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a atras atenția asupra acestui lucru, indicând în declarația sa din 12 mai 2022 că orice discuții referitoare la viața Bisericii Ortodoxe Ucrainene trebuie să aibă loc în plan canonic și să nu conducă la noi diviziuni în Biserică.
  4. Să-i îndemne la rugăciune fierbinte pe toți arhiereii, clericii, monahii și mirenii, în vederea păstrării unității Bisericii.

UJO a raportat mai devreme că la 29 mai 2022, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a făcut deja o declarație cu privire la Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sursa: https://spzh.news/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com