Sinodul Bisericii Ciprului: Criza este o consecinţă a îndepărtării noastre de Dumnezeu şi a ataşamentului faţă de cele materiale - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sinodul Bisericii Ciprului: Criza este o consecinţă a îndepărtării noastre de Dumnezeu şi a ataşamentului faţă de cele materiale

9:16, miercuri, 10 aprilie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Actuala criză economică este o consecinţă a îndepărtării noastre de Dumnezeu şi a ataşamentului faţă de lucrurile materiale, se arată într-o declaraţie a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, reunit zilele trecute într-o şedinţă specială consacrată situaţiei dramatice din ţara insulară.

”Criza este în primul rând una de ordin moral şi spiritual. Criza economică a fost o consecinţă inevitabilă a îndepărtării noastre de Dumnezeu şi a ataşamentului faţă de lucrurile materiale. Sfântul Sinod îndeamnă la trezire spirituală, la pocăinţă şi rugăciune neîncetată, deoarece criza nu poate fi depăşită doar prin măsuri economice”, se arată în declaraţia menţionată, citată de romfea.gr.

În acelaşi timp, ierarhii ciprioţi ”condamnă cu dezgust acţiunile inadecvate ale multor conducători guvernamentali şi bancari, care acţionând în propriul lor interes, au adus economia ţării la situaţia jalnică de astăzi”.

Totodată, Sinodul Bisericii cipriote condamnă acţiunile partenerilor europeni ai Ciprului, care, după cum se subliniază în declaraţie, ”nu numai că nu au manifestat solidaritate sau cel puţin înţelegere /faţă de Cipru/, ci, dimpotrivă, au demonstrat o ostilitate neaşteptată şi fără precedent şi chiar răzbunare”.

În acelaşi text, membrii Sinodului Bisericii Ciprului consideră că ”mersul evenimentelor face tot mai simţit pericolul încercărilor întreprinse de a controla rezervele noastre energetice şi de a se obţine de la noi acordul asupra unei decizii inacceptabile pentru o problemă naţională”.

În continuare, ierarhii ciprioţi fac apel la populaţie să nu deznădăjduiască. ”Noi, grecii, am trecut de-a lungul istoriei prin situaţii şi mai dificile, dar nu am deznădăjduit şi am depăşit greutăţile. Pentru că noi ştim care sunt adevăratele valori şi am stabilit care sunt priorităţile în viaţa noastră. Şi patria este prioritatea noastră, după Dumnezeu”, subliniază ierarhii.

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Ciprului îşi exprimă recunoştinţa pentru solidaritatea remarcabilă de care a dat dovadă poporului cipriot şi îndeamnă în continuare la unitate şi statornicie în faţa provocărilor vremii, subliniind că situaţia prin care trece ţara trebuie să fie o lecţie pentru oameni privind raportarea lor la viaţă.

”Ceea ce se întâmplă în ţara noastră trebuie să fie o lecţie în ceea ce priveşte raportarea noastră la viaţă şi la înţelegerea scopului existenţei noastre pământeşti. Acest scop are la bază dorinţa omului de îndumnezeire şi nu plăcerile lumeşti şi materiale”, îşi încheie declaraţia Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului.

Sursa www.actualitati.net

Contact Form Powered By : XYZScripts.com