Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a proclamat cinstirea icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni „de la mănăstirea Vărzărești” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a proclamat cinstirea icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni „de la mănăstirea Vărzărești”

Marți, 23 aprilie 2024, în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a fost aprobată proclamarea cinstirii icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni „de la mănăstirea Vărzărești”.

În urma prezentării raportului Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, privind icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la mănăstirea Vărzărești, a fost aprobată oficial cinstirea acestei icoane.

În procesul-verbal nr. 012 din 23 aprilie 2024, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a luat decizia de a proclama cinstirea icoanei Maicii Domnului de la mănăstirea Vărzărești, comoară duhovnicească a mănăstirii de călugărițe Nașterea Maicii Domnului din satul Vărzărești, raionul Nisporeni. De asemenea, s-a hotărât fixarea datei de prăznuire a acestei icoane pentru data de 4 / 17 mai.

Această decizie marchează un moment important în viața spirituală a credincioșilor ortodocși din Republica Moldova și subliniază importanța și semnificația acestei icoane pentru Biserica Ortodoxă din Moldova.

Această proclamare vine în contextul unei tradiții seculare de venerare canonică a sfinților și a icoanelor făcătoare de minuni de către drept-măritorii credincioși, consolidând legăturile duhovnicești și tradițiile străvechi ale credinței ortodoxe.

cu referire la www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com