Header image

Slujbă arhierească de Adormirea Maicii Domnului la catedrala mitropolitană

În ziua comemorării Adormirii Preamăritei Stăpânei noastre Născătoarei de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat un serviciu divin festiv la Catedrala Mitropolitană, dedicat emblematicului eveniment.

În timpul slujbei, Părintele Ioan Cușnir, paroh al Bisericii cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci din s. Solonceni, r. Rezina, a fost decorat de către Întâistătăor cu dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, în semn de recunoștință și apreciere a slujirii destoinice la Altarul Domnului.

Această zi a fost una deosebită și pentru tânărul Andrei Donțu, care s-a învrednicit de slujire în treapta diaconească, fiind hirotonit de către Vlădica Vladimir și primind sfaturile Înalt Prea Sfinției Sale pentru a fi vrednic de chemarea sa.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, numeroșii credincioși participanți la eveniment, au primit învățătură duhovnicească despre importanța zilei de astăzi, fiind îndemnați să se roage Maicii Domnului pentru ajutor și mijlocire la Tronul Dreptului și Bunului Judecător.

Mai târziu, Vlădica Vladimir dimpreună cu slujitorii Catedralei Mitropolitane a săvârșit un Te-Deum de mulțumire.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com