Header image

Slujbă Arhierească la Catedrala Sf. Irh. Nicolae din orașul Orhei

14:07, duminică, 13 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

 În Duminica a XVI-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei împreună cu un sobor de slujitori, avînd ca oaspeți de onoare pe Iromonahul Petroniu, chilia ”Sf. Gheorghe – Sfînta mănăstire Pantocratorul„ de pe Sfîntul Munte Athos, Grecia și pe d-nul Marcel Răducanu, Ministru al construcțiilor și Dezvoltării Regionale.

În cadrul Serviciul Divin, Prea Sfințitul Nicodim la decorat pe Iromonahul Petroniu cu cea mai înaltă distincție eparhială Medalia ”Sf. Vasile cel Mare„ de gradul I, de asemenea și pe d-nul Marcel Răducanu, ctitorul acestei Sfinte Catedrale care a adus în dar, spre închinare, racla pentru părticele de moaște a Sfinților de la Pecersca unde a primit din partea Ierarhului o Sfîntă Scriptură.

După citirea pericopei evanghelice, Ieromonahul Petroniu a adresat credincioșilor un cuvînt de învățătură în care s-a referit despre iubirea vrășmașilor, el a menționat că asa cum, din cuvantul Mantuitorului am cutezat a zice: “Precum voiesti sa-ti faca tie semenul tau sa faci tu”, incepe, dar, cu binele; niciodata sa nu astepti ca semenul tau sa inceapa, ca nu stii cand va incepe el, pentru ca nu esti stapan pe el. Ci totdeauna sa ai constiinta ca tu, incepand sa faci binele, vei deveni un reper al binelui.

La final, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură, după care a salutat oaspetele din Grecia, mulțumindu-i pentru tot sprijinul și ajutorul duhovnicesc ce-l acordă cu multă generozitate tuturor credincioșilor care vizitează Sfîntul Munte Athos. După care fiecare credincios prezent la sluijbă a primit în dar din partea Iromonahului Petroniu cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com