Header image

Slujbă Arhierească la Strășeni

22:03, duminică, 24 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Cu deosebită dragoste creștinească, numeroși credincioși din Strășeni, în frunte cu părintele Protopop Prot. Mitr. Victor Mihalachi și parohul bisericii „Sf. Parascheva” Prot. Mitr. Vetcislav Cazacu, l-au întâmpinat în dimineața zilei pe Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, care a săvârșit o Liturghie festivă în incinta sfântului lăcaș.

În timpul serviciului divin, mai mulți slujitori în frunte cu Blagocinul au primit din partea Întâistătătorului decorații bisericești în semn de recunoștință de eforturile depuse de Sfințiile Lor pentru Biserica Ortodoxă din Moldova.

Slujba de astăzi a fost una deosebită și pentru tânărul Alexandru Galinschii, care a fost hirotonit de către Chiriarh în treapta de diacon, prilej cu care, Vlădica Vladimir i-a urat slujitorului să ducă o viață plină de trăire și dedicație pentru Sfântul Altar.

După Liturghie a fost oficiat un Te-Deum de mulțumire, cu participarea Înalt Prea Sfinției Sale și a tuturor preoților prezenți, iar mai târziu, Mitropolitul Vladimir i-a felicitat pe credincioși cu ocazia rugăciunii comune înălțate către Bunul Dumnezeu și a îndemnat adunarea binecredincioasă să ia aminte și mai departe la învățătura Sfintei Scripturi.

La rândul său, părintele Vetcislav Cazacu i-a mulțumit Arhipăstorului pentru bunăvoința părintească și i-a adus în dar o copie fidelă a steagului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, realizată în atelierul parohiei „Sf. Parascheva”.

Mai târziu, spre amintirea acestei frumoase zile, Vlădica Vladimir le-a dăruit credincioșilor cruciulițe și iconițe.

sursa mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com