Slujba canonului sfântului Andrei Criteanul oficiată în catedrala episcopală din Ungheni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Slujba canonului sfântului Andrei Criteanul oficiată în catedrala episcopală din Ungheni

8:53, joi, 3 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Tradiţional în fiecare an, miercuri din a cincea săptămână a Postului Mare, Biserica ne adună pe toţi în jurul analogului pentru a cânta împreună Canonul cel Mare. Scopul acestui canon, autorul căruie este Sfântul Andrei Criteanul este să ne readucă aminte de starea noastră de păcătoşenie, de necesitatea chemării lui Hristos în inima noastră şi de importanţa pe care o are pocăinţa în viaţa noastră.

   La catedrala Episcopală “Sf. Bnc. Cneaz Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni, această slujbă a fost oficiată de către Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, împreună cu un sobor de preoţi.

      În cadrul slujbei utreniei din această seară, conform tipicului bisericesc, s-a citit viaţa Cuvioasei Maicii noastre Maria Egipteanca. Citirea vieţii acestei mari Cuvioase a Bisericii noastre în această zi, are scopul de a sensibiliza creştinii în privinţa mântuirii, dar şi de a arăta încă o dată bunătatea şi îndurarea lui Dumnezeu care ne aşteaptă, ne scoate din mocirla păcatelor şi ne primeşte ca pe nişte copii ai Săi prea iubiți.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com