Header image

Slujba de sfințire a primului Columbodrom din mun. Chișinău

12:54, luni, 20 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Sâmbătă, 18 Februarie, a avut loc inaugurarea Columbodromului PRIMSTAR GHIDIGHICI din mun. Chișinău.

Evenimentul a început cu slujba de sfințire a Columbodromului de către preoții Marin Cij, parohul bisericii cu hramul Sf. Arh. Mihail din Chișinău și preotul Ioan Buciuceanu, președintele Asociației Columbofililor „Voiajorii Moldovei”.

La slujba de sfințire au participat președinții cluburilor crescătorilor de porumbei din țară – A. O Porumbei Basarabeni, A. O Clubul Columbofilior Profesioniști din R.M și mai mulți crescători de porumbei.

Porumbelul – această pasăre gingașă, pildă de atașament și dragoste față de perechea lui și de puii săi – a fost din totdeauna aducătorul veștilor bune, dătătoare de speranță, mesagerul dragostei și bucuriei, simbolul păcii și al prieteniei. Fie că este întâlnit în imagini biblice, în foarte multe picturi, încorporat în diferite structuri arhitecturale, porumbelul a devenit în timp un simbol acceptat şi recunoscut pretutindeni.

La final, părintele Marin, care a reuşit să pună pe picioare pe lângă parohie şi o crescătorie cu peste 100 de porumbei de diferite specii, a binecuvântat crescătorii de porumbei și le-a urat succese și noi realizări pe tărâmul columbofil.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com