Header image

Slujba înmormântării nou-adormitei monahia Sofia (Ungureanu) de la mănăstirea Călărășeuca

17:54, luni, 1 ianuarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Luni, 1 ianuarie 2018 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove și a Preasfințitul ui NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, episcopul IOAN al Sorocii a liturghisit la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca, raionul Ocnița, totodată săvârșind și prohodul nou-adormitei monahia SOFIA (UNGUREANU).

La Liturghie și Prohod au slujit preoți din eparhia de Edineț și Briceni, dar și din cadrul Vicariatului de Soroca.

Iubită de familia sa şi de cei din jur, roaba lui Dumnezeu, monahia SOFIA reprezintă pentru cei care au cunoscut-o şi prețuit-o un model luminos de viețuire creştină, care şi-a dedicat viaţa familiei sale, având o credință creștină profundă şi statornică.

Mama SOFIA a educat patru copii, toți devenind slujitori ai Bisericii. a fost un om al rugăciunii, prezentă mereu la Sfânta Liturghie, ataşată acatistelor Bisericii pe care le rostea în fiecare zi. Ultimii ani ai vieții i-a dedicat slujirii monahale, nevoindu-se la mănăstirea Călărășeuca.

Spre final, Episcopul IOAN a transmis mesajele de condoleanțe ale Mitropolitului VLADIMIR și Episcopului locului NICODIM.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com