Header image

Slujire arhierească în biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului „Troeruchitsa”

La 18 mai, în duminica a 5-a dupa Pasti (a Samarinencii),  Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari Sava, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului „Troeruchitsa” din Oreho-Borisovo, Moscova. Înalt Prea Sfinției Sale i-a coslujit clerul bisericii.

Cu binecuvântarea Arhiepiscopului de Tiraspol și Dubăsari Sava, pe teritoriul bisericii, a fost ridicat un paraclis în cinstea icoanei Maicii Domnului „Potirul Nesecat”, a cărei zi de pomenire se săvârşeşte în această duminică.

La vohodul mic, pentru slujirea cu osârdie Bisericii lui Dumnezeu, și cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paşti, Înalt Preasfinţitul Vlădâca l-a onorat pe arhimandritul Venedict (Ţirkov) cu dreptul de a sluji cu ușile împărătești deschise până la Heruvic. Această distincţie i s-a acordat clericului episcopiei de Tiraspol şi Dubăsari cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove.

După încheierea serviciului divin, Înalt Prea Sfinţitul Vladâcă a felicitat clerul și credincioșii cu prilejul sărbătorii, aderesându-se către cei prezenţi cu un cuvânt arhieresc de zidire, menţionând că rugăciunile înălţate astăzi în Biserică către Împărăteasa Cerului, pentru acei care suferă de patimilie devastatoare ale consumului abuziv de alcool, al fumatului și dependenței de droguri, pentru multe familii sunt singura consolare.

sursa diocese-tiras.org

traducere ortodox.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com