Slujiri arhierești în Episcopia de Cahul și Comrat - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Slujiri arhierești în Episcopia de Cahul și Comrat

16:14, vineri, 17 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Joi, 16.02.2017, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din or. Cimișlia.

În timpul Serviciului divin mai mulți preoți s-au învrednicit cu distincții bisericești: preotul Anatolie Lepădatul a fost decocorat cu dreptul de a săvârși Sf. Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic, iar parohul bisericii Adormirea Maicii Domnului din or. Cimișlia, Nicolae Cristov a fost decorat cu dreptul de a purta cu mitră.

Diaconul Petru Veste, student în anul IV la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din or. Iași a fost hirotonit de către Vlădica Anatolie, în treapta de preot.

 ***

15.02.2017. Cu prilejul praznicului împărătesc a Întâmpinării Domnului nostru Iisus Hristos, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a săvârșit Serviciul divin în biserica „Maica Domnului de Cazani”, din orașul Ceadîr-Lunga.

Această biserică este una din cele 4 biserici a orașului și este păstorită de părintele Serghei Lazarev, tată a 11 copii.

La Vohodul mic, părintele-paroh a fost decorat de către Ierarh cu dreptul  de a purta Mitră.

În cadrul Serviciului divin, tânărul teolog Petru Veste, student în anul IV la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din or. Iași a fost hirotonit de către Vlădica Anatolie, în treapta diaconală.

După oficierea Sfintei Liturghii, Vlădica Anatolie a decorat mai mulți slujitori și ctitori cu medalii și diplome arhierești.

La final Preasfințitul Anatolie a felicitat poporul binecredincios cu sărbătoarea și a mulțumit creștinilor care au sprijinit pe parcursul ultimilor ani această parohie, jertfind fiecare după posibilitate pentru consolidarea acestui sfânt așezământ.

Sursa: www.eparhiasud.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com