Soborul mai marilor Arhistrategi Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil şi Varahiil și al tuturor cereștilor, fără de trup Puteri - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Soborul mai marilor Arhistrategi Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil şi Varahiil și al tuturor cereștilor, fără de trup Puteri

13:27, luni, 21 noiembrie, 2022 | Cuvinte-cheie:

Mai-marilor voievozi ai oștilor cerești, rugămu-vă pe voi noi, nevrednicii; cu rugăciunile voastre să ne acoperiți pe noi, cu acoperămîntul aripilor slavei voastre celei netrupești păzindu-ne pe noi, cei ce cădem cu diadinsul și strigăm: Izbăviți-ne din nevoi, ca niște mai-mari peste cetele puterilor celor de sus. (Tropar, gl. 4)

Sărbătoarea Soborului mai marilor Arhangheli Mihail și Gavriil dimpreună cu toți mai marii arhistrategi ai Puterilor celor fără-de-trup: Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil şi Varahiil și al tuturor cereștilor, fără de trupuri, Puteri, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron”, împreună cu soborul de slujitori ai Mănăstirii.

Sfinţii Arhangheli sunt în număr de şapte după cum urmează: Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Salatiil, Egudiil şi Varahiil.

În complexul monastic al Mănăstirii Ciuflea, mai este construit un locaș de închinare, biserica de iarnă în cinstea „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” ce astăzi sărbătorește hramul.

După Sfânta Liturghie a urmat un Te-deum de Slavă și Mulțumire închinat Preasfintei Treimi, Maicii Domnului și tuturor Cetelor Îngerești. De asemenea Preacuvioșia Sa a felicitat pe toți creștinii ce poartă numele sau hramul casei în cinstea mai Marilor Voievozi Cerești Mihail și Gavriil.

Sursa: https://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com