Header image

Sondaj: Avortul şi homosexualitatea catalogate drept imorale în majoritatea ţărilor lumii

15:04, marți, 29 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Un sondaj global recent realizat în 40 de ţări de pe toate continentele demonstrează că majoritatea cetăţenilor lumii nu văd avortul şi homosexualitatea ca acceptabile din punct de vedere moral.

Cele mai  imorale practici sunt, conform mediei internaţionale la nivelul sondajului următoarele:

relaţiile extraconjugale 78%
jocurile de noroc 62%
homosexualitatea 59%
avortul 56%
sexul premarital 46%
consumul de alcool 42%
divorţul 24%
contracepţia 14%

Rezultatele sondajului „Atitudini Globale 2013”, realizat de Pew Research Center, arată că majoritatea cetăţenilor din 26 de ţări sunt de părere că avortul este o problemă morală, iar în 13 din acestea procentajul celor care gândesc astfel se ridică la trei sferturi din populaţie. Cea mai mică toleranţă la avort o au Filipinele, Ghana, Indonezia, Uganda şi El Salvador.

La fel, majoritatea oamenilor din 22 de ţări consideră homosexualitatea drept un fapt imoral. Numai trei ţări au afirmat majoritar că aceasta este acceptabilă din punct de vedere moral: Republica Cehă, Spania şi Germania.

Adam Cassandra, director de comunicare la organizaţia catolică pro-familie Human Life International, a declarat pentru LifeSiteNews.com: “Ţările în curs de dezvoltare încă mai ţin la valorile morale tradiţionale, în timp ce moralitatea naţiunilor occidentale este în declin”.

În SUA, 49% din americani consideră avortul ca inacceptabil din punct de vedere moral,  17% l-ar putea vedea ca pe o opţiune etică, iar 23% nu îl consideră drept o problemă morală deloc.

SUA se plasează astfel în această chestiune pe locul 27, după ţări ca Brazilia, Africa de Sud sau Teritoriile Palestiniene, care dezaprobă avortul într-o măsură mai mare, dar SUA se găseşte din acest punct de vedere înaintea Chinei, Japoniei, Australiei, Israelului sau Marii Britanii, unde avortul este dezaprobat într-o şi mai mică măsură.

În China, unde au loc multe avorturi forţate sub tutela statului, 37% din chinezi cred că avortul este imoral, iar 29% îl văd drept moral, în timp de 20 sunt indiferenţi.

Canadienii s-au împărţit la fix între adepţii moralităţii şi imoralităţii practicii avortului: 26% fiecare, în timp ce 37% cred că avortul nu este o chestiune de moralitate.

În Republica Cehă s-a relevat cel mai mare procentaj de sprijin pentru avortul la cerere: 49% din cehi cred că avortul este legitim din punct de vedere moral, iar 18% spun exact contrariul.

Dar ţara cu cea mai mare acceptabilitate pentru practica avortului s-a dovedit a fi Franţa, unde doar 14% din francezi cred că avortul este imoral, iar 38% îl consideră moral.

Cu toate că în ultimul timp media etichetează drept „inevitabilă” acceptarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, sondajul Pew a descoperit chiar în America faptul că 37% din locuitori cred că homosexualitatea este imorală (37%) şi doar 23% au găsit-o ca acceptabilă din punct de vedere moral sau ca o chestiune care nu ţine de moralitate (35%).

Canadienii care cred că homosexualitatea este morală sunt de două ori mai mulţi (30%) decât cei care o consideră imorală (15%).

La ora actuală, în lume, contraceptivele au fost acceptabile ca o practică ce nu ridică prea mari probleme morale. Majoritatea americanilor (52%), spune studiul, cred că folosirea de mijloace contraceptive este legitimă din punct de vedere moral. Canadienii au fost de aceeaşi părere în aproape aceeaşi măsură: 49%.

„Plasarea accentului pe practicarea învăţăturilor de credinţă şi construirea de familii puternice a jucat un rol-cheie în păstrarea valorilor morale în Africa, Asia, şi America Latină,” a mai declarat Adam Cassandra pentru LifeSiteNews.com. „De decenii, aceste părţi de lume, au fost ţinta campaniilor organizaţiilor non-guvernamentale şi ale agenţiilor guvernamentale care cheltuie milioane de dolari pentru a distruge familia prin contracepţie şi avort şi pentru a dicta schimbarea valorilor tradiţionale, legând furnizoarea de ajutoare de condiţii imorale pe care aceste state să le respecte. Dar recent am observat că în multe ţări africane mai sunt lideri mai interesaţi de urmarea lui Dumnezeu decât de compromiterea valorilor lor în schimbul ajutoarelor financiare şi ale osanalelor mediatice”.

sursa stiripentruviata.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com