Header image

Sondaj de opinie realizat de „Moldova Ortodoxă”: Majoritatea participanților consideră ecumenismul – erezia tuturor ereziilor

12:11, sâmbătă, 10 decembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Pe parcursul anului 2016, „Moldova Ortodoxă” – unicul portal de gândire şi atitudine creştin-ortodoxă din Republica Moldova – a realizat un sondaj de opinie cu tema „Ce este Ecumenismul?” pe un eşantion de 2.116 respondenţi.

Potrivit portalului, cei mai mulți dintre respondeți, adică 40 % consideră că ecumenismul este erezia tuturor ereziilor. Alte 23% din respondenți consideră ecumenismul drept un dialog între diferite Biserici și entități creștine, pe când 14 % îl văd ca pe un plan diabolic bine dirijat. Totodată, 12 % cred că ecumenismul este lepădarea de credința cea adevărată, iar 8 % din participanți îl văd ca pe un ideal al unității dintre creștini.

Numai 2 % dintre cei intervievaţi consideră această mișcare religioasă drept un factor de stabilitate în lumea de astăzi.

Portalul „Moldova Ortodoxă” își propune să realizeze periodic astfel de sondaje cu tematică actuală pentru a ajuta credincioșii să înțeleagă mai bine anumite probleme complexe legate de credința noastră cu care se confruntă societatea de astăzi.

Vă mulțumim pentru participare!

Sergiu Crudu, Doctorand în Teologie Ortodoxă,

coordonatorul rubricii sondaje, www.ortodox.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com